
انواع کالاهای بازرگانی خارجی(قسمت دوم)
اکثریت قریب به اتفاق کشور های دنیا معمولا نمیتوانند تمامی نیاز های خود را به تنهایی تولید کنند. لذا همیشه مثلا واردات و صادرات به کشور های مختلف مطرح بوده است. در ادامه با بازرگانی حسن زاده که در زمینه واردات و صادرات سابقه ای طولانی دارد، همراه باشید تا به اطلاعاتی که امیدواریم برایتان مفید باشند، اشاره کنیم و درباره انواع کالا های بازرگانی خارجی اطلاعات موثری را برایتان به همراه داشته باشند.
قوانین گمرکی
انبارهای گمرکی اعم از انبار مسقف، غیر مسقف و محوطه، اماکنی هستند که جهت حفظ و نگهداری کالاهای وارد شده و صادر شده تأسیس شدهاند. این انبارها توسط مرجع تحویل گیرنده کالا اداره میشوند. هر جا نیاز به اقدامات گمرکی باشد ادارهی رسمی گمرکها اجازه تأسیس میدهد و سپس ترتیبات کنترلهای گمرکی انجام میشود. طبق ماده یک قانون امور گمرکی، مرجع تحویل گیرنده کالا شخصی است حقوقی که با توجه به قراردادهای قانونی مسئولیت تحویل، حفظ و نگهداری کالاهایی که مراحل گمرکی آنها انجام نشده را دارد.
طبق ماده 24 قانون ادارهی امور گمرکی زمان مجاز برای نگهداری کالا در انبارها و امان گمرکی از تاریخ تحویل به مدت سه ماه است اما به تقاضای صاحب کالا یا شرکت حمل و نقل و یا علل موجه به صلاح دید ادارهی گمرک با پرداخت هزینهی انبارداری تا نهایت دو ماه قابل تمدید است.
در صورتی که طی دو ماه باقی مانده صاحب کالا برای انجام مراحل قانونی گمرکی اقدامی نکند کالا متروکه اعلام میگردد.
اگر یک ماه پس از اینکه کالایی سند ترخیص گرفت همچنان از گمرک خارج نشد، این کالا نیز کالای متروکه اعلام میگردد.
کارت بازرگانی
کارت بازرگانی سندی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی به موجب ماده ۲ قانون صادرات و واردات، میتواند با داشتن آن اقدام به صادرات و واردات کند و تمامی مراحل تجارت و مجوز های مورد نیاز از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد و یا حق کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را دارا میباشد.میتوان گفت که تنها، بازرگانانی که دارای کارت بازرگانی هستند مجاز به ورود و صدور کالا میباشند و ورود و صدور کالا برای همه تجار آزاد نیست. این کارت به صورت مخصوص توسط شعب اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران صادر میشود.بازرگان ابتدا بایستی موسسهی بازرگانی خود را در دفتر ثبت تجارتی کل ثبت کرده و دارای دفاتر پلمپ شدهی تجارتی نباشند، پس از آن باید عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کنند.
بازرگانی حسن زاده با دارا بودن کارت بازرگانی از سال 92 با همت و تلاش و تکیه بر تجربهی پیشکسوتان صنعت نساجی فعالیت خود را آغاز کرده و به مرور توانسته جایگاه مناسبی در صنعت نساجی کشور بهدست آورد.
دیدگاه ها