
اهمیت راه ابریشم
اقتصاددانان تجارت را پایینترین سطح اقتصاد میدانند؛ زیرا در تجارت تنها چیزی که اهمیت دارد و بر روی آن متمرکز هستند، معامله است. البته باید این نکته را در نظر داشت که تجارت موفق، همیشه دارای سودهای بسیار زیادی میباشد. در گذشته به دلیل نبود انواع تسهیلات و عدم سهولت در رفت و آمد، تجارت بسیار سخت و پیچیده بود، البته تجارت راه ابریشم را میتوان از موفقترین تجارتهای گذشته دانست، اما به پیشرفت علم و گسترش تجارت، تجار با گسترش تجارت خود، بازرگانی را به وجود آوردند.
جاده ابریشم
راه ابریشم یا جاده ابریشم، شبکهای از راههای متصل به یکدیگر بود که با هدف بازرگانی در آسیا و پیوند ملل و تمدنهای مختلف با یکدیگر ایجاد گردید و موجب پیوند راههای باختر، خاور و جنوب آسیا به یکدیگر و پیوند آنها با شمال آفریقا و خاور اروپا شده بود. جاده ابریشم تا سده پانزدهم میلادی به عنوان بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا مشهور بود. این جاده هنوز هم وجود دارد اما دیگر از آن شکوه و عظمت گذشته برخوردار نیست.
تجارت راه ابریشم
در زمان ساسانیان، دریافت حقوق گمرکی از بازرگانان راه ابریشم، بخشی از درآمد کشور محسوب میشد. عسل، سنگهای قیمتی، پارچههای مرغوب و قالی از اصلیترین کالاهایی بود که از طریق جاده ابریشم تجارت میشد. بیشترین خریداران کالاهای ایرانی، چینیها بودند و گاه به جای پرداخت پول از پارچههای ابریشمی استفاده میکردند. تجارت راه ابریشم یکی از معروفترین اتفاقات دنیا در زمان پیش از تولد مسیح تا حکومت صفویه محسوب میشود. با توجه به عبور بازرگانان بسیاری از این مسیر، در این جاده کاروانسراها و روستاهای بسیاری شکل گرفت. همچنین کتیبهها و سنگ نوشتههای فراوانی بر روی کوهها و دیوارهای این مسیر حک شد که حکم تبلیغات را برای بازرگانان داشت.
کالاهای مهم در تجارت راه ابریشم
- کالاهای صادر شده از غرب به شرق
انواع میوهها به ویژه انگور، انواع حیوانات و سگها، ظروف شیشهای، خز و پوست حیوانات، فرشهای پشمی، پتو، انواع منسوجات نظیر پرده و پارچه، اسب و زین سوار کاری، سلاح و زره پوش، انواع سنگهای قیمتی به ویژه طلا و نقره
- کالاهای صادر شده از شرق به غرب
انواع ظروف چینی، سنگهای قیمتی نظیر فیروزه، چای، ابریشم، انواع ادویه جان به ویژه زنجبیل و دارچین، مجسمهها و آثار برنز و طلا، برنج، ادکلن و عطر، باروت، کاغذ و دارو.
پایان تجارت راه ابریشم
تغییرات سیاسی رفتهرفته سبب کاهش تجارت در مسیر جاده ابریشم گردید. پیشرفت تکنولوژی و سهولت مسافرت از طریق کشتیها نیز یکی دیگر از عوامل کاهش تجارت در این مسیر بود. پس از مدتی به دلیل جنگهای به وجود آمده میان امپراتوری بیزانس و حکومت عثمانی، سفرهای زمینی بسیار خطرناک گردید و به همین طریق سفر و رفته و آمد در این مسیر روز به روز کمتر شد تا زمانی که به صورت کامل از بین رفت.
بازرگانی حسن زاده به کمک تیمی مجرب و کادری حرفهای توانسته است سابقه درخشانی در امور مربوط به تجارت کسب نماید. شما میتوانید جهت برقراری ارتباط با مشاوران، از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت با ما در تماس باشید.
دیدگاه ها