
بازار کار رشته نساجی
با توجه به اهمیت صنعت نساجی در سراسر جهان و به ویژه ایران، دیگر نمیتوان این صنعت را همانند روش های سنتی گذشته مدیریت و برنامه ریزی کرد. از این رو برای بهبود عملکرد صنعت نساجی، گذراندن دوره های تخصصی در این حوزه الزامی است. مهندسی نساجی، رشتهای است که دانش و تکنیک های لازم برای اداره کردن این صنعت را در اختیار دانشجویان خود قرار میدهد. دروس رشته نساجی شامل دروس پایه، عمومی، اصلی و تخصصی است؛ همچنین لازم است که داوطلبان این رشته در دو درس ریاضی و مکانیک از پایهای قوی برخوردار باشند.
بازار کار رشته نساجی
با توجه به گستردگی صنعت نساجی، مدیریت بخش های فنی این صنعت نیازمند متخصصین و مهندسین کارآمد میباشد؛ از همین رو این صنعت از آن دسته صنایعی است که دارای بازار کار و آینده شغلی خوبی میباشد. یک مهندس نساجی این فرصت را دارد که در کارخانه های نساجی به عنوان مدیر تولید، مدیرعامل، مدیر بازرگانی، مدیر صنعتی، مشاور کارخانه و… فعالیت نماید. البته باید توجه داشته باشید که برای ورود به رشته نساجی و کار در کارخانجات مربوطه، داشتن روحیهای خوب و صمیمی و توانایی انجام کار تیمی الزامی است.
گرایش پوشاک
پوشاک یکی از بزرگ ترین و مهم ترین بخش های صنعت نساجی است؛ اما متاسفانه تعداد نیروهای متخصص در این حوزه بسیار اندک میباشند؛ این امر باعث شده تا صنایع تولیدی پوشاک برای تکمیل کادر خود از فارغ التحصیلان رشته نساجی در سایر گرایش ها نظیر شیمی نساجی یا علوم الیاف نیز استفاده کنند. عدم تطابق تخصص با حوزه کاری، مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان پوشاک به وجود آورده است. بنابراین اگر قصد تحصیل در این رشته را دارید، گرایش پوشاک، یکی از بخش های جذاب و پر درآمد این صنعت محسوب میشود.
حقوق و درآمد رشته نساجی
مهندسان فعال این رشته در بخش های دولتی بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، حقوق دریافت میکنند؛ اما شرایط حقوقی مهندسان در بخش های خصوصی متفاوت است. میزان حقوق و درآمد کارکنان بخش های خصوصی بر اساس عواملی نظیر تخصص، تجربه، نوع قرارداد و توانمندی های فردی تعیین میگردد؛ همچنین مهندسان نساجی همانند سایر مهندسین این فرصت را دارند که برای کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار خود اقدام نمایند. میزان موفقیت و کسب درآمد در این زمینه بر اساس میزان تلاش و فعالیت شخص معین میشود.
پیشبینی آینده رشته نساجی
در حال حاضر به دلیل رکود کارخانه های تولید منسوجات، جذب نیروی متخصص در این حوزه امری بسیار دشوار است. از طرفی ادامه داشتن این رکود میتواند اقتصاد کشور را نیز دچار بحران نماید؛ بنابراین پیش بینی میشود که دولت هرچه سریع تر موانع موجود بر سر راه کارخانجات تولیدی را از میان بردارد. با این حال هنوز هم کارخانه های خصوصی زیادی در حال تولید هستند و از مهندسین نساجی به خوبی بهره میگیرند؛ بازرگانی حسن زاده نیز یکی از بخش های فعال در صنعت نساجی است و همواره در تلاش است تا نگذارد چرخ این صنعت مهم از حرکت باز ایستد.
دیدگاه ها