
تحلیل نساجی ایران قسمت دوم
برای صنعتی شدن و پیشرفت کشور، اولین اصل مهم پرداختن به صنعت نساجی است. صنعت نساجی توان بالقوه زیادی برای رونق بخشیدن به اقتصاد یک کشور دارد و برای دستیابی به این امر باید با تمامی امکانات و خدمات آن آشنایی کامل داشت. کشور ایران به دلیل دارا بودن قدمت زیاد، صنعت نساجی آن از کهنترین صنایع است. بنابراین برای رونق بخشیدن و پیشرفت کشور، لزوم تحلیل صنعت نساجی در ایران از اولین قدمها برای پیشرفت است.
گمرک
گمرک در بخشی از صنایع نساجی، نقشی مهم و اساسی دارد چرا که برخی از مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان و کارخانه جاتها از کشورهای دیگر وارد میشود. برای تسریع و پیشرفت تولید، باید عملیات خرید کالا و ترخیص آن به سرعت انجام شود. دولت باید با دادن تسهیلات خرید مواد اولیه و هموار کردن واردات آن، عملیات خرید مواد اولیه را برای تولید کننده سرعت ببخشد و پس از آن در زمانی که اجناس وارد گمرک شد، اولویت ترخیص با مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان باشد. اما متأسفانه تا کنون هیچ فرآیند راهبردی مناسبی برای کمک به وارد کنندگان مواد اولیه از سوی دولت انجام نشده است یا میزان آن کارآمد نیست. این موارد باعث لطمه و آسیب دیدن صنعت نساجی و دیگر صنایع میشود.
جلوگیری از خام فروشی صنایع نساجی
در تحلیل صنعت نساجی ایران، موضوع خام فروشی صنایع نساجی، از مهم مواردی است که باید به آن پرداخت. خام فروشی جدا از آن که سود آوری زیادی برای کشور و ارزش افزوده برای اقتصاد ندارد، باعث از بین رفتن فرصتهای شغلی میشود. به عنوان مثال خام فروشی نفت به نسبت فعالیت استخراج آن سود زیادی برای کشور ندارد، حال در نظر بگیرید که کشوری مانند ایران تحریم میباشد و از طرفی با رکود اقتصادی در دنیا قیمت نفت به سرعت کاهش مییابد. اما با تأسیس پالایشگاههای مختلف برای بهرهمندی بیشتر از نفت، در درجه اول باعث اشتغال زایی در کشور میشود و در درجه دوم سودآوری و ارزش افزودهی آن بسیار بیشتر منطقیتر است. چین با وجود این که خالی از ذخایر نفتی است اما بزرگترین خریدار نفت خام از ایران میباشد.
در مرحله اول نفت خام را به نسبت با قیمت بسیار پایینی میخرد و در مرحله دوم با در دست داشتن این مقدار مواد اولیه (نفت خام)، میتواند به تولید و راه اندازی انواع صنایع از جمله صنایع نساجی روی آورد و اینگونه است که به بزرگترین صادرکننده صنایع نساجی در دنیا تبدیل شده است. برای پیشرفت و رونق بخشیدن به اقتصاد کشور، نیاز است تا صنعت نساجی کشور سامان یابد، که برای محقق شدن آن باید از خام فروشی نفت پرهیز کرد.
مطالب فوق قسمت دوم از تحلیل صنعت نساجی در ایران بود که برای علاقهمندان و تحلیل گران این صنعت، به همت کارگروه و پژوهشگران وب سایت بازرگانی حسن زاده گردآوری شده است.
دیدگاه ها