
صادرات محصولات نساجی
صادرات محصولات نساجی
تحول در صنعت نساجی ایران معمولاً بهگونهای بوده که صادرات پوشاک، پارچه و نخ برای کشور امکان پذیر بوده است، هرچند در شرایط تحریمها صادرات چنین محصولاتی روند کاهشی داشته است اما آنطور که پیشبینی شده، این روند افزایش خواهند یافت.
کارشناسان این حوزه نیز میگویند هرچند کسب و کار و محیط در سالهای قبل و حتی در سال 97 رونق بیشتری داشت اما مطمئن هستند که با پیاده سازی برخی اصلاحات همچون برون سپاری به بخش خصوصی، میتوانیم مجدد شاهد رونق گذشته و حتی بیشتر باشیم.
به واسطهی اقدام برای صادرات محصولات نساجی، حرکت به سمت تولید داخلی و باور به اینکه ایران میتواند در تولیدات نساجی و پوشاک در منطقه به جایگاهی مطلوب دست پیدا کند باعث شد که در این زمینه بتوانیم با کشوری مانند ترکیه که یکی از برترین صادرکننده پوشاک به ایران و سایر کشورهای منطقه است، رقابت کنیم.
تنوع محصول
با توجه بیشتر به تولید داخلی و استفاده از مدهای روز باعث شده مردم به جای آنکه دنبال برندها و تولیدات خارجی باشند، سراغ تولیدات ایرانی بروند. تولیدکنندگان کشور نیز میگویند در 5 سال گذشته با خرید ماشینآلات جدید و بروز توانستند در برطرف کردن نیاز و سلایق مردم، موفق عمل کنند و رونق را به بازار برگردانند.
حضور فعالانه صنعتگران عرصهی نساجی در 5 سال اخیر، سبب به حداقل رسیدن قاچاق پارچه و پوشاک شده است. برخی منابع اذعان دارند که آمار قاچاق در این صنعت به بیش از 70 درصد کاهش یافته است. همزمان مشاهدات و خبرها حاکی از آن است که در بازار پوشاک و پارچه، اجناس تولید داخلی فراوانتر، با کیفیت و تنوع بیشتر نسبت به گذشته وجود دارد.
آمار گمرکی
بر اساس آماری که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال 1395 صورت گرفت، بیان شد که ” واردات نساجی کشور با احتساب ماشین آلات و رنگ، با رشد 30 درصدی نسبت به سال 94 به رقم 2/044 میلیارد دلار رسیده است. واردات صنعت نساجی کشور بدون احتساب رنگ و ماشین آلات، در این مدتی بالغ بر 647/1 میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال قبل خود 43 درصد رشد داشته است “.
بیشترین آمارواردات و صادرات محصولات نساجی در سال 97
طبق گفتگویی که یکی از خبرنگاران ایرانا با مسئولین خبرگذاری اقتصادی انجام داده است، بیشترین حجم صادرات محصولات نساجی سال 97 مربوط به انواع «کفپوش» به ارزش 417 میلیون دلار و به وزن 80 هزار تن بوده است.
به گفته این شخص، سال 97 همچنین 397 هزار تن کالاهای نساجی و پوشاک به ارزش یک میلیارد و 120 میلیون دلار وارد کشور شد.
وی ادامه داد: این میزان واردات در مقایسه با سال 96، از نظر ارزشی 32 درصد کاهش و از نظر وزنی 35 درصد افت داشته است.
همچنین بیشترین میزان واردات مربوط به انواع الیاف به ارزش 541 میلیون دلار و به وزن 223 هزار تن به ثبت رسید.
صنایع نساجی بازرگانی حسن زاده
مجموعه بازرگانی حسن زاده از سال 1392 با بهره گیری از تجربیات گذشته و بزرگان صنعت نساجی کشور و تلفیق تجربه و علم روز توانسته نقش مهمی در واردات و صادرات محصولات نساجی کشور به گونهای شایسته ادا کند و امید است که با تفکر, تدبر, تلاش, فعالیت خود بهبود بخشد و به مرور زمان به جایگاهی ارزشمند در این حوزه دست یابد.
دیدگاه ها