
صادرات و واردات پارچه
صنعت نساجی و تولید پارچه، یکی از مهمترین صنایع کشور است و تأثیر بسیاری در خودکفایی ایران دارد. البته این صنعت از گذشته تاکنون با موانع و مشکلات زیادی مواجه بوده است. یکی از اصلیترین مشکلات، تحریم قطعات و تجهیزات ماشین آلات نساجی است و این مسئله موجب دغدغه اکثر تولید کنندگان شده است. از همین رو میل به واردات پارچه در کشور روز به روز در حال افزایش است.
انواع پارچه
· پارچههای طبیعی
گونهای از پارچه است که انسانها با بهرهمندی از طبیعت به آن دست پیدا میکنند. پارچههای طبیعی به دو نوع حیوانی و گیاهی دسته بندی میشوند. پارچههایی که ریشه حیوانی دارند، از پوست حیوانات و پیله کرم ابریشم به دست میآید و پارچههایی که ریشه گیاهی دارند، از دانههای گیاهان به وجود میآیند. پارچههای طبیعی بهترین نوع پارچه محسوب میشوند و بسیار با محیط سازگارند.
· پارچههای مصنوعی
این نوع پارچه از مواد شیمیایی ساخته شده است. به عبارتی دیگر، ساخت پارچههای مصنوعی از مواد غیر ارگانیک و یا ترکیب مواد ارگانیک با مواد شیمیایی به دست میآید. پارچههای مصنوعی بسته به نوع کاربردی که دارند دارای انواع گوناگونی میباشند. برخی از آنها بسیار سبک و ظریف و برخی دیگر ضخیم و مقاوم میباشند.
ماشین بافندگی پارچه
بافتن تار و پود پارچه طبق یک آرایش منظم را بافندگی میکنند که امروزه این کار توسط ماشینهای بافندگی انجام میشود. در واقع بافندگی فرایند نظم بخشی و شکل دهی به پارچه است که به کمک یک ماشین پایدار انجام میشود. تاریخ مشخصی برای زمان ایجاد اولین ماشین بافندگی وجود ندارد اما سادهترین اشکال این ماشینها به دوران قبل از میلاد مسیح باز میگردد. ماشینهای بافندگی به دو دسته با ماکو و بدون ماکو تقسیم میشوند و هر یک دارای کاربردها و قابلیتهای متفاوتی هستند. هر یک از این دو گونه، انواع مختلفی ماشین بافندگی در زیر مجموعه خود دارند.
نظارت بر تولید پارچه در صنعت پوشاک
بازرسی و نظارت بر پارچههای تولید شده امری مهم در صنعت پوشاک محسوب میشود، از همین رو تمامی پارچهها پس از تولید و پیش از تبدیل به پوشاک در دو مرحله بازرسی میشوند. مرحلهی اولیه پس از تولید است. در این مرحله تولید کنندگان نساجی، پارچه را به صورت کامل و جزئی بازبینی میکنند و سپس آن را برای تولیدکنندگان پوشاک میفرستند. تولید کنندگان پوشاک نیز پیش از هر اقدامی، پارچهها را بررسی مینمایند.
واردات پارچه
با توجه به تحریمهای اعمال شده علیه ایران در سالهای اخیر و هزینههای بسیار زیاد تعمیر و نگهداری تجهیزات صنعت نساجی، تعداد متقاضیان برای واردات پارچه بسیار افزایش یافته است. یکی دیگر از دلایل واردات پارچه، مصرف بالای پارچه در ایران است. سالانه تعداد زیادی پارچه از کشورهای ترکیه، چین، امارات و … وارد کشور شده و در تولید پوشاک به کار گرفته میشود. البته باید توجه داشته باشید که این کار با توجه به قوانین کشور انجام میشود و حدود مشخصی دارد. اصلیترین کار واردکنندگان پارچه، عمل به قوانین جمهوری اسلامی است. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه، با بازرگانی حسن زاده در تماس باشید.
دیدگاه ها