
مهمترین کالاهای بازرگانی خارجی
تجارت و بازرگانی چیست؟
تجارت و بازرگانی دو واژه با مفاهیم یکسان نیستند. تجارت به این معنی است که فرد یا افرادی با نام تاجر محصول یا خدمتی را خرید و فروش کنند و در آن خبری از قراردادها، بیمه نامهها، موارد مربوط به حمل و نقل یا امور پیچیدهی گمرکی وجود ندارد. در طی مدت زمان بنا به نیاز مردم به بازرگانی، با قوانین مخصوص و پیچیده همراه شد که در سطوح گستردهتری نیز صورت میگیرد.به بیان دیگر تجارت شکل سادهتری از بازرگانی است.
بازرگانی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم میشود. بازرگانی داخلی به وسیله مردم و ساکنین همان کشور در داخل کشور صورت میگیرد و بازرگانی خارجی در سطحی وسیعتر و در بین کشورهای مختلف صورت میگیرد. نوعی بازرگانی به نام بازرگانی منطقهای نیز وجود دارد که داد و ستد کالا بین کشورهای یک منطقهی مشخص صورت میگیرد.
مهمترین کالاهای بازرگانی خارجی
واردات و صادرات دو فرایند اصلی در بازرگانی خارجی هستند که توسط آنها و تحت شرایطی کالاها به چهار دسته تقسیم میشوند:
1- کالاهای ممنوع: کالاهایی که صادرات و واردات آنها طبق قوانین کشور مبدأ و مقصد ممنوع هستند.
به عنوان مثال برای ایران صادرات اشیاء عتیقه، ذخایر ژنتیک (مثل نژاد یک گیاه یا حیوان)، مواد مخدر و ممنوع میباشد…
. مشروبات الکلی، گوشتهای حرام، مواد مخدر و روانگردان نیز ممنوع می باشد و همچنین واردات
2- کالاهای مجاز مشروط: کالاهایی که واردات یا صادرات آن به شرط مجوز یک دستگاه یا نهاد خاص ممکن است. مثلاً صادرات کالاهایی که نیاز به استاندارد کشور مقصد دارند یا کالاهای اساسی در شرایط بحرانی و قحطی و همچنین واردات کالاهای یارانهای، کالاهای اساسی، میوه و …
3- کالاهای مجاز: کالاهایی که واردات یا صادرات آن نیاز به مجوز خاصی ندارند.
4- کالاهای متروکه: مدت نگهداری کالاها در گمرک حداکثر ۴ ماه است و در این مدت، صاحب کالا یا نماینده قانونی آن باید جهت طی کردن مراحل قانونی ورود کالا اقدام کند. اگر طی این مدت توسط شخص یا نماینده انجام نشد، کالا توسط ادارهی گمرک متروکه اعلام شده و به مزایده برای فروش گذاشته میشود و درآمدهای حاصل از آن به خزانه واریز میشود.
چند اصطلاح مهم در باب مهمترین کالاهای بازرگانی خارجی
1- مـانـیـفـسـت
فهرست محمولات یک کاروان که بیش از یک بارنامه دارند. در فارسی به آن فهرست کل کالا می گویند که حاوی جزئیترین اطلاعات مربوط به محموله است. این فهرست زمانی عرضه میشود که محموله به گمرک رسیده باشد.
2- کـابـوتـاژ
به معنی حمل کالا از یک بندر کشور به بندر دیگر و یا از یک گمرک به گمرک دیگر، که از راه کشور همجوار در منطقه صورت گیرد.
کابوتاژ نیاز به طی کردن تشریفات گمرکی دارد و دارای دو نوع اظهارنامه است که یکی هنگام خروج کالا از بندر یا مرز تنظیم میشود و دیگری هنگام ورود به گمرک مرز یا بندر.
بازرگانی حسن زاده از سال 1392 با بهره گیری از تجربیات پیش کسوتان و تلفیق تجربه و علم روز و با تلاش و تفکر فعالیت خود را آغاز کرده است و به مرور توانسته است به جایگاه مناسبی در حوزه صنعت نساجی کشور دست یابد.
دیدگاه ها