
مهمترین کالاهای وارداتی
آمارهای واردات به کشور
تحلیل آمارهای واردات و صادرات برای بازرگانان و کسب و کارهای داخلی و خارجی بسیار مهم است تا از این طریق بتوانند بازار هدفشان را شناسایی کنند و به این شکل میتوانند توانایی خود را نسبت به بازار و شرایط بسنجند و برآیند کارشان را تخمین بزنند.
برخلاف این که اکنون عمدهی فعالیت وارداتی به ایران از سوی کشورهای آسیای شرقی صورت میگیرد، تا چند دههی پیش کشورهای اروپایی بیشترین سهم را در تجارت با ایران داشته اند.در حالا حاضر طبق آمارها، کشورهای صادرکنندهی محصولات به ایران به ترتیب: چین با ۱۳ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۱۰ میلیارد و ۶۷ میلیون دلار، جمهوری کره با ۳ میلیارد و ۷۱۷ میلیون دلار، ترکیه با ۳ میلیارد و ۱۹۳ میلیون دلار، آلمان ۳ میلیارد و ۸۳ میلیون دلار و همچنین سایر کشورها ۲۱ میلیارد و ۲۶ میلیون دلار هستند.
مجموعهی بازرگانی حسن زاده از سال 92، واردات بیش از 1000 تن نخ در سال را نیز در پروندهی کاری خود به ثبت رسانده است.
مهم ترین کالاهای وارداتی
با نگاهی اجمالی و کوتاه به فعالیت تأمین کنندگان و بیشترین حجم محصولات و فهرست کالاهای وارداتی و به استناد بر خبرگزاری رسمی مربوط به بازرگانی بینالملل، میشود مهمترین کالاهای وارداتی در سه ماهه اول سال 97 را به ترتیب زیر نام برد:
ماشین آلات غیر الکترونیکی و قطعات خودرو (۱۷ درصد کل واردات)، آهن و فولاد (۱۴ درصد)، مواد شیمیایی و محصولات مرتبط (۱۱ درصد)، وسایل نقلیه حمل و نقل (۹ درصد) و ماشین آلات و ابزار الکترونیکی (۷ درصد).به علاوه بر طبق گزارشهای داخلی بعد از موارد فوق مهمترین کالاهای وارداتی به ایران به ترتیب: ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا و گوشی تلفن همراه بوده است .
طبق این گزارشها در سه ماههی اول سال 97 واردات کالا به کشور به میزان ۱۱ میلیارد و ۲۵۳ میلیون بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲ و ۷۶ صدم درصد کاهش یافته است.
دلایل واردات کالاهای چینی به ایران
به دلیل کاهش ارتباطات تجاری ما با بسیاری از کشورها و از سوی دیگر تحریمها و محدودیتهای به دنبال آن، ما نیاز به جایگزین کردن تأمین کنندههای داخلی داشتیم.
کشور چین ابتدا با دنبال کردن سیاست ژاپنیها در تجارت، یعنی افزایش کمیت و سپس بالا بردن کیفیت، رقبا را از دور خارج کرد. همچنین این کشور به دلیل تغییر در نرخ ارز، تولید در مقیاس گسترده و پایین بودن هزینهی کارگر و از همه مهمتر استفاده از تکنولوژی روز، به غول تأمین کنندهی محصولات در دنیا تبدیل شد به گونهای که با هیچ تکنیک و سیاستی نمیتوان آن را کنار زد.
به همین دلیل کالاهای چینی به تمام دنیا و از جمله ایران صادر میشوند و سهم گستردهای از بازار را تحت تأثیر قرار میدهند.
مواد شیمیایی از مهمترین کالاهای وارداتی
مواد شیمیایی به دلیل طیف بسیار گسترده و متنوعی که دارند در بسیاری از کارخانهها برای تولید محصولات مختلف استفاده میشوند و به این دلیل از عمدهترین کالاهای وارداتی محسوب میشوند.
طبق آمار رسمی ادارهی گمرک کشور، واردات مواد شیمیایی در چند سال گذشته بسیار زیاد بوده و بهتازگی حدود 11 درصد از واردات کل را در برمی گیرد.
دیدگاه ها