
وضعیت بازار صنعت نساجی
توان مالی مردم در خرید پوشاک
در پاسخ به این سؤال، تمام تولید کنندگان اقتصاد و رکود آن را که مدتی است در اکثر زمینهها مشاهده میکنیم، مقصر میدانند. بنا به گفتهی تولیدکنندگان کشورمان، هزینههای تولید در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار بیشتر و تهیهی مواد اولیه نیز سختتر میباشد. از طرفی کارشناسان بر این باور هستند که هزینهی کارگران نسبت به چند سال اخیر در کشور کمتر شده است و در حال حاضر یکی از کشورهایی میباشیم که ارزانترین نیروی کار را در اختیار داریم. همچنین معتقد هستند که هزینههای مربوط به مصرف انرژی در کشورمان نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر است.
با این حال به دلیل نرخ بهرهوری پایین در اکثر واحدهای تولیدی و عدم توانایی آنها در رقابت با تولید کنندگان خارجی، برای جبران هزینههای خود، راحتترین روش یعنی افزایش قیمت را انتخاب کردند. دولت نیز همپای تولید کنندگان داخلی واردات انواع منسوجات اعم از پوشاک، پارچه، نخ و … به کشور ممنوع کرده است.
با این روش تولیدکنندگان داخلی نیز این فرصت را دارند تا با کیفیت بودن انواع کالاهای ایرانی را به مردم اثبات کنند و نشان دهند که تولید داخلی میتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد.
بازرگانی حسن زاده از سال 1392 با بهره گیری از تجربیات سردمداران این حوزه و تلاش و تفکر فعالیت خود را آغاز کرده و به جایگاه مناسبی در جلب رضایت و اعتماد مردم رسیده است تا با افتخار آن را به جامعهی نساجی کشور هدیه دهد.
وضعیت بازار صنعت نساجی
قوانین مالی، بانکی و پولی، بهرههای بانکی، قوانین واردات و صادرات و نرخ ارز از جمله عوامل اقتصادی بسیار مهمی هستند که مؤثر بر وضعیت بازار صنعت نساجی میباشند.
بهرههای بانکی در ایران نزدیک به 25 درصد هستند، درحالیکه در خارج از کشور تنها حدود 3 درصد میباشد. بر اساس قانون بانکها بایستی در قبال دادن تسهیلات به تولیدکنندگان، بازپرداختهایشان را به صورت دلار دریافت کنند اما متأسفانه این طور عمل نمیکنند و بازپرداختها را به صورت یورو دریافت میکنند، با این توجیه که با آمریکا مراودهای ندارند.
از طرف دیگر با بالا رفتن نرخ ارز و به خصوص یورو در بازارهای جهانی و در اجرای سیاستهای جدید نظام بانکداری، سبب بدهکاری زیاد تولید کنندگان داخلی و کارخانهها به بانکها و افت رشد و وضعیت بازار صنعت نساجی شد.
واردات بی رویهی منسوجات
با افزایش الگوی مصرفی جامعه و واردات و صادرات به صورت بی رویه و قاچاق، ضربهی بدی به اقتصاد و وضعیت بازار صنعت نساجی وارد شده است که بر سیاستهای اتخاذ شده بر بازرگانی منسوجات تأثیر میگذارد. کاهش درآمدها و فرصتهای سرمایه گذاری در اشتغال زایی از جمله نتایج این انحراف در سیاستگذاری ها است. قیمت نهایی بازار نساجی در کشور ما تا 40 درصد بیشتر از کشورهای همسایه میباشد و این در حالی است که قاچاق معمولاً برای کالاهایی صورت میگیرد که کیفیت آن بالا و قیمتش پایینتر از کالاهای داخلی باشد. محصولات نساجی در کشور ما به دلیل حمل و نقل و توزیع آسان، همواره مستعد قاچاق هستند که باید تمهیدی در این مورد انجام شود.
دیدگاه ها