
کرم ابریشم در ایران
توسعه بخش کشاورزی اهمیت به سزایی در اشتغال زایی و اقتصاد روستاییان دارد. در واقع بهبود اقتصاد کشور در گرو فعالیتهای داخلی است و افزایش این فعالیتها باعث عدم وابستگی و افزایش خودکفایی خواهد شد. پرورش و صادرات کرم ابریشم، یکی از فعالیتهای کشاورزی است که علاوه بر درآمد زایی روستاییان، باعث رونق اقتصادی کشور نیز میگردد. در سال گذشته، میزان صادرات کرم ابریشم به شکل قابل توجهی افزایش یافته و درآمد زیادی از این طریق وارد کشور شده است. بازرگانی حسن زاده با سابقه فعالیت در زمینه تجارت بینالملل، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در حوزه صادرات و واردات کالا میباشد.
پرورش کرم ابریشم
کرم ابریشم یکی از مفیدترین حشرات در صنعت محسوب میشود و بسیار درآمد زا میباشد. حدود ۸۰ هزار خانوار ایرانی، در کنار کار کشاورزی به پرورش کرم ابریشم مشغولاند و سالانه حدود ۳۵۰۰ تن پیله تر تولید میکنند. این مقدار پیله در کارگاههای سنتی تبدیل به ابریشم خالص میشود و پس از آن در اموری مانند تولید فرشهای ابریشمی به مصرف میرسد. پرورش کرم ابریشم در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش قابل توجهی در اقتصاد داخلی دارد. همچنین تولید کرم ابریشم کمک زیادی به خانوارهای روستایی میکند و سبب بهکارگیری نیروی مازاد خواهد شد.
صادرات کرم ابریشم
با توجه به کیفیت بالای پیله ابریشم در ایران، تمایل خرید آن از سوی کشورهای دیگر بسیار زیاد است. طبق آمار ثبت شده، امسال حدود 31 تن پیله ابریشم به کشور آذربایجان صادر گردیده است و در پی درخواستهای مکرر یونان برای صادرات تخم نوغان، تعداد هزار جعبه تخم نوغان به این کشور صادر شده است.
اهمیت تولید پیله ابریشم
- سرمایه گذاری در این حوزه در مقایسه با سایر حوزههای تولیدی بسیار کمتر است و زمان بازگشت سرمایه بسیار سریع میباشد.
- این فعالیت یکی از منابع درآمد ارزی کشور محسوب میشود و نقش قابل توجهی در صادرات دارد.
- با توجه به اینکه مواد غذایی مورد نیاز کرمهای ابریشم، توت است؛ امکان کاشت این نوع درخت در هر شرایط و محیطی وجود دارد و نیاز به ایجاد شرایط خاصی نیست.
- تولید کرم ابریشم، مواد اولیهی بسیاری از صنایع کشور اعم از پزشکی، نظامی و قالی بافی را تأمین میکند.
- سبب اشتغال زایی شده و اقتصاد روستاییان را بهبود میبخشد.
ویژگیهای الیاف ابریشم
ابریشم لیف بسیار مستحکمی است که قدرت زیادی در جذب آب دارد و میتواند حدود یک سوم از وزن آب را جذب نماید. قابلیت ارتجاع لیف ابریشم بسیار بیشتر از پنبه و ریون است و از آن جا که وزن کمی دارد از طریق نمکهای فلزی وزن داده میشود تا خواص افتادگی آن بهبود یابد. الیاف ابریشمی از مقاومت بالایی در برابر حرارت برخوردار میباشند و در حرارت 140 درجه سانتی گراد میتوانند تا مدتی طولانی مقاومت کنند اما در دمایی بالاتر از 170 درجه سانتی گراد میسوزند. این الیاف در مواجهه با مواد اکسید کننده بسیار حساس عمل میکنند و اسیدهای غلیظ باعث متلاشی شدن آنها میشود. به طور کلی به دلیل بافت نرم الیاف ابریشمی، حفظ و نگهداری این الیاف بسیار حائز اهمیت است.
دیدگاه ها